Стенни коркови облицовки

Ден след ден живота става все по-динамичен, затова е добре всеки да разполага с пространство което излъчва уют и спокойствие. Корковите стенни покрития представляват алтернатива на конвенционалните покрития, като създават гостоприемна среда, стил и комфорт. Многобройни различни модели, иновативни текстури и нюанси дават възможност да преобразите вашата среда, като същевременно ще откриете и ефекта от предимствата които естествения корк притежава.

Декоративните стенни и таванни коркови облицовки се използват за покритие на стени и тавани в жилищни домове и сгради, обществени обекти (ресторанти, кина и театри, болници, кабинети, спортни и фитнес зали), както и производствени помещения.

Декоративните облицовки са произведени изцяло от коркова суровина. Посредством съвременни технологични обработки суровия корк се превръща в стенни покрития, които запазват неговите изключителни физико-механични и естетични качества

Основни характеристики на корковите облицовки:

  • Висока степен на устойчивост, еластични и дълготрайни;
  • Отлична звукова и топлоизолация;
  • Устойчиви на влага;
  • Спестяват енергия;
  • Ергономични;
  • Предпазват от поява на кондензна влага и плесени;
  • Не поемат миризми, не задържат прах и не предизвикват алергии;
  • Лесно се монтират и почистват;
  • Уютни и комфортни;
  • Обширна гама на текстури, цветове и комбинации.

Декоративните корковите покрития се предлагат в магазините на “КОРКОВА КЪЩА” в две основни модификации – на плочки и на ролки.

А) Декоративни стенни коркови покрития на плочки.

Плочките са изработени от натурален корк с размери 600х300х3 мм и са съставени от три слоя – коркова основа, корков фурнир (създаващ съответна текстура) и повърхностно защитно покритие от парафин (или лак) което предпазва от замърсяване и позволява лесно почистване с влажна кърпа.

Размера на плочките е 600х300х3 мм.

През 2017 г. бе пусната в производство нова колекция стенни облицовки с наименование Brick. Размера на плочките на тази колекция е 900х300х3 мм.

Б) Декоративни стенни коркови покрития на ролки.
Корковите декоративни стенни покрития които се предлагат на ролки обхващат две групи изделия:

– Коркови ролки модел ARTI

Декоративните коркови ролки ARTI имат размери 8м х 500мм х 2мм (4 м2/ролка). Структурата и качеството е също като корковите покрития на плочки, но по-малката дебелина на ролките определя и по-ниските изолационни свойства. В магазините на “КОРКОВА КЪЩА” се предлагат ARTI ролки с различни десени и разцветки.

– Коркови тапети

Корковите тапети представляват ролки с размери 8м х 0,5м при които върху хартиена основа е нанесен естествен корков фурнир с дебелина около 0,5мм. При тези стенни покрития е характерно, че липсват специфичните изолационни качества на корковите облицовки, но като декоративен елемент притежават същата отлична естествена текстура както при останалите стенни покрития от корк.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt