Презентация

В модерния интериорен дизайн, създаването на пространства със стил и индивидуалност включва задължително красиви и впечатляващи подове. Корковите подови настилки са изработени от уникален природен продукт, лесно се съчетават с вътрешни интериори и дизайнерски решения, екологични са и не се нуждаят от специални изисквания за монтаж и поддържане. Използване и комбиниране на различни фигури от естествен корк създава атмосфера изпълнена с автентичност и характер.

Специфичната структура на корка определя основните качества на подовите настилки, изработени изцяло от коркова суровина или от комбинация на корк с други дървесни материали.

Класификация на корковите подови настилки

Новото портфолио на производителя AMORIM REVESTIMENTOS класифицира корковите подови настилки WICANDERS в следните основни раздели:

-WICANDERS Cork Pure

В този раздел са включени подовите настилки, които се изработват само от натурален корк и се монтират посредством залепване за основата. В зависимост от специфичните изисквания за употреба те могат да бъдат без фабрично повърхностно покритие (натурални) или с фабрично нанесено защитно покритие – PU лак или Xtreme Wear Resistance Technology (Xtreme WRT) лак;

-WICANDERS

Подовите настилки Cork GO (познати като GO4CORK) са от типа сглобяем „плаващ под“, предназначени за употреба предимно в домашни условия. Притежават всички предимства на технологията Corktech, които отличават продуктите WICANDERS.

Повърхностно са лакирани с WPS (Wear Protect Surface) лак, който осигурява на тези подове издръжливост от клас 23 и гаранция от 10 год. за домашна употреба.

Предимство на подовете Cork GO е по-ниската цена, в сравнение с другите сглобяеми корковите подови настилки;

-WICANDERS Cork Essence

Подовите настилки Essence включват познатите до сега коркови подове от вида Corkcomfort. Това са сглобяеми подове (тип „плаващ под“), с повърхностно покритие от лак на основата на керамично съединение Xtreme Wear Resistance Technology (Xtreme WRT). Подходящи са за домашни помещения (клас на издръжливост 23) и за обществени обекти с умерен трафик (клас 31);

-WICANDERS Resist и Resist +

Подовите настилки Resist и Resist + са многослойни сглобяеми подове (тип „плаващ под“), разработени за помещения с тежък трафик (офиси, търговски и други обществени обекти). Повърхностната защита срещу износване, надраскване и др. се осъществява от високоустойчив слой HPS (High Performance Surface) или покритие от винил 0,55мм. Издръжливостта на тези подове за домашни условия отговаря на клас 23, а за обществени обекти-клас 33.

Повърхностната визия тези настилки може да бъдат с корков фурнир (познати като Corkcomfort HPS), с каменист декор над повърхностния корков слой (познати като Authentica Stone и Vinylcomfort Stone) или с дървесен над повърхностния корков слой (познати като Authentica Wood и Vinylcomfort Wood).

Към този раздел високоустойчиви настилки се отнасят иновативните настилки Hydrocork с каменист декор (Hydrocork Stone) или дървесен декор (Hydrocork Wood).

Технологична класификация на корковите подови настилки

В технологично отношение корковите подови настилки се подразделят на две основни групи, съобразно своята конструкция и начин на монтаж:

Група А – подове с директно залепване към основата;

Група Б – подове които се монтират чрез сглобяване.

Група А) Корковите подови настилки с директно залепване WICANDERS Cork Pure са изработени изцяло от натурална коркова суровина. Тези подови настилки се предлагат на плочки (600х300мм) и се полагат върху основата чрез лепене. За тази цел е необходимо основата да бъде гладка, добре почистена и суха (влажността не трябва да надвишава 2%).

Стандартната дебелина на тези настилки е 4мм. Техническите данни на настилките показват, че тази дебелина, при голямата плътност на материала, гарантира експлоатационни и изолационни качества превъзхождащи редица други подови покрития.

Подовите настилки от тази група се предлагат в две основни модификации – натурални (без повърхностно покритие) и с фабрично нанесено повърхностно покритие.

НАТУРАЛНИ КОРКОВИ ПОДОВИ НАСТИЛКИ – Група А

Този вид настилки са с шлайфани повърхности, без покритие. След като бъдат залепени към основата те трябва да се лакират с подови лакове (подходящи са всички видове подови полиуретанови лакове). Лакът се нанася най-малко 3-кратно като може да се извърши с “мече” или четка.

Настилките от тази група са подходящи за жилищни домове, предимно за спални помещения и детски стаи.

КОРКОВИ НАСТИЛКИ С ФАБРИЧНО ПОВЪРХНОСТНО ПОКРИТИЕ – Група А

Този вид настилки са обработени повърхностно и са готови за експлоатация веднага след монтирането им. Повърхностното покритие представлява многослоен акрилен PU матов лак или високоустойчив керамичен лак XTREME WRT.

Клас на износоустойчивост: с PU лак  ; с WRT лак  
• Монтаж на подови настилки с лепене
• Технически данни

Настилките от тази група с покритие акрилен PU лак или керамичен лак XTREME WRT са подходящи за жилищни домове, помещения за фитнес, офиси със слаб трафик и други.

Лепенето на подовите настилки от този раздел се извършва с контактни лепила. В магазините на “КОРКОВА КЪЩА” се предлагат полихлоропреново лепило в разфасовки от 0,8; 4,6 и 14 кг., както и водоразтворимо лепило за корк W240 (1кг и 5кг). Начина и инструкцията за монтиране на тези коркови е показано в приложенията (инструкция за монтаж и видео-клип).

Група Б) Сглобяемите корковите подови настилки WICANDERS Cork GO; Essence; Resist и Resist +; са изработени от натурална коркова суровина в комбинация с дървесно-влакнеста плоскост с висока плътност (High Density MDF). Тези подови настилки се предлагат на плоскости с размери, в зависимост от модификацията -905×295х10,5мм; 605х445х10,5мм; 1220х140(185)х10,5мм и се полагат върху основата чрез “клик” (corklock) система за сглобяване.

За плоскостите с р-ри 605х445х10,5мм при сглобките “клик“ система се прилага заключваща технология 5G. При нея е поставен допълнителен гъвкав „език“ в сглобката, който я заздравява.

Основата върху която се монтират сглобяемите подове е необходимо да бъде равна, с влажност до 2%. Възможно е тези настилки да се монтират и върху стари подови покрития (дюшемета, мозаечни или други основи), ако те са здрави и без неравности по тяхната повърхност. Стандартната дебелина на плочите е 10,5 мм.

Конструкциите на тези подови настилки са показани на следващите схеми.

-WICANDERS Cork GO (познати като GO4CORK)

Размери на плоскостите 905×295х10,5мм

-WICANDERS Cork Essence (познати като колекция Corkcomfort WRT)

Размери на плоскостите 905×295х10,5мм; 605х445х10,5мм;

-WICANDERS Resist и Resist +    Повърхностната визия тези настилки може да бъдат с корков фурнир (Corkcomfort HPS), с каменист декор над горния корков слой (Authentica Stone и Vinylcomfort Stone) или с дървесен декор над горния корков слой (Authentica Wood и Vinylcomfort Wood). Размери на плоскостите 905×295х10,5мм; 605х445х10,5мм;1220х140(185)х10,5мм

Hydrocork се отнася към корковите подови настилки Resist + Това е иновативна разработка на WICANDERS, интереса към която постоянно нараства. Hydrocork е сглобяем „плаващ под“, с дебелина 6мм, 100% водоустойчив повърхностен слой, с висока износоустойчивост и може да се използва във всякакви помещения, включително кухни и бани. Лесен и бърз начин за инсталиране на пода, благодарение на своята система за сглобяване PressFit, която функционира като коркова запушалка.

Еластичността и гъвкавостта на корковия слой на Hydrocork спомага подовата настилка да е изключително устойчива, да понася значителни натоварвания на натиск и да се възстановява след екстремни въздействия (удари, падащи предмети и др.). Повърхността включва защитен слой с висока степен на износване, който е лесен за почистване и е изключително издръжлив.

Клас на износоустойчивост   
Монтаж на подови настилки Hydrocork
Технически данни

Предимства на подовите настилки с корк
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt