Фирма ЕКО-СТРОЙ`94 ООД започва да функционира на българския пазар през 1994 год. Основната дейност на фирмата е бизнес с коркови изделия. В началото се ползва опит и асистенция на испанската компания CORCHERAS CATALANAS и нейният полски партньор DOM KORKOWY (днес съсобственост на AMORIM GROUP). Първите доставки на коркови изделия за нашия пазар от Испания стартират през същата година.

Началото е трудно. Корковите изделия за подове, декорация, изолация и строителни цели на нашия пазар са непознати. Коркът е популярен единствено като тапи за бутилки. Експозицията на коркови подови и стенни покрития в първия търговски обект в София на мнозина изглежда по-скоро екзотична, отколкото функционална. По това време се предлагат само няколко модела лакирани подови настилки с директно лепене и няколко стенни облицовки.

Постепенно интересът към корка нараства. През следващите години продажбите се увеличават, вносът се стабилизира, номенклатурата на предлаганите изделия нараства. Започват да функционират търговски обекти за коркови изделия и извън столицата.

Поставя се начало на изграждането на специализирана търговска мрежа под наименованието “КОРКОВА КЪЩА – България”.

В началото на 1996 год. се подписва ексклузивен договор, по силата на който ЕКО-СТРОЙ`94 ООД получава изключителни права за продуктите на AMORIM REVESTIMENTOS на територията на България. Тази португалска фирма е структуроопределящо звено на най-големия световен производител на коркови изделия AMORIM GROUP.

Съвместната дейност спомогна през следващите години фирма ЕКО-СТРОЙ 94 ООД и веригата КОРКОВА КЪЩА да станат най-голямата специализирана търговска мрежа за коркови изделия у нас.

Номенклатурата на предлаганите изделия непрекъснато се увеличава, като се включват и редица технически изделия от корк с професионално предназначение. Започват доставки и от другите производствени звена на AMORIM GROUP – AMORIM CORK COMPOSITES (бял технически и гумиран корк); AMORIM ISOLAMENTOS („черен“ експандиран технически корк).

Днес номенклатурата на предлаганите изделия надвишава двеста разновидности на различните групи коркови изделия. Изделията се предлагат в цялата страна посредством дистрибуторска мрежа. Осъществява се износ в страните от региона. Професионалната реализация се осъществява от архитектурни и дизайнерски бюра, строителни фирми и др.

Специалистите работещи в ЕКО-СТРОЙ 94 ООД са с висше техническо или икономическо образование. В търговската мрежа клиентите получават консултации по всички въпроси свързани с използването на корковите материали.

Спецификата на корковите изделия, които се изработват от лимитирана суровина (натурална коркова кора) и свързаните с това затруднения при производството и доставката на определени видове модели, както и стремежа да се оптимизира дейността на дистрибуторската мрежа, наложиха акумулирането на значителни складови наличности в централните складове на фирмата в София. Поддържа се постоянна наличност на предлаганата номенклатура изделия.

Това гарантира на клиентите възможността да получат закупената стока веднага и не се налага да се чака с месеци доставка на направената поръчка.

В момента КОРКОВА КЪЩА –България разполага с най-големия ресурсен капацитет и складови наличности от коркови изделия на балканския регион.

ЦЕНТРАЛЕН ОФИС:

София, ул. “Кръстьо Сарафов” 30
Тел.: (+359 2) 963-24-96, 963-28-64
Факс: (+359 2) 866-29-66
Е-mail: ekostroy@trading.bg

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt