Защо корк

Корковите покрития гарантират:
I.    ПОВЕЧЕ ТИШИНА

Акустичните свойства – намаляване шума от стъпки.

Естествените свойства на корка го правият отличен абсорбатор на звука. Корковите покрития намаляват предаването на шума вътре и между стаите, създават по-тиха и спокойна среда.

II.    ПОВЕЧЕ ТОПЛИНА

Уникалните топлоизолационни характеристики на корка осигуряват оптимална температура на покритията през цялата година, като се осигурява по-топла и уютна атмосфера и икономии от разходите за енергия.

Тестове на подови покрития проведени в институт в Осака, Япония
Изходни условия: Стая с околно температура 23 +/- 2ºС
Метод: Първоначалната температура на ходилото се заснема с инфрачервена камера. След контакт на стъпалото в продължение на 1 мин. с различни подови покритея температурата се измерва отново.
Резултат: Червения цвят на снимките отговаря на по-високата температура.

След контакт от 1 минута

Естествените топлоизолационни свойства правят корковите покрития много енергийно ефективни, осигуряващи приятен допир, дори и с боси крака, както и оптимална температура на пода през цялата година, което допринася за цялостния комфорт.

III.    БИОМЕХАНИЧЕН КОМФОРТ НА ЧОВЕШКОТО ТЯЛО

Еластичността на корка подпомага и облекчава натоварването на краката и гръбначния стълб на човека при ходене върху подови настилки, изработени от корк или с интегриран корк в тяхната сърцевина.


По-меко от дървото и по-твърдо от килима корковото подово покритие представлява перфектен микс който поема ударното натоварване в петата при стъпване, облекчава краката и гръбначния стълб, но е достатъчно стабилно, за да даде импулс на крака и да намали умората при ходене.

Корковите покрития са много удобни за ходене поради естествената гъвкавост и еластичност. Корк предоставя уникален комфорт при движение. Дори при ходене бос, се изпитва чувство за уют.

IV.    УСТОЙЧИВ И ИЗДРЪЖЛИВ

Корковите покрития се характеризират с:
–    Висока износоустойчивост;
–    Издръжливост на мебелни колела;
–    Устойчив на петна и химикали;
–    Издръжлив на падащи и остри предмети поради еластичността си (след краткотраен натиск се възстановява повърхността);

Клетъчната структура на корка позволява като амортисьор да поеме шокови удари, да ги омекоти, след което възстановява първоначалната си форма.

Лакираните коркови паркети са подходящи за всякакви домашни помещения(съгласно стандарт EN685 клас 23), както и слабо натоварени офиси (клас 31 – след нанасяне на един повърхностен слой от W2000);

Корковите подови настилки лакирани с керамичният лак Extreme WRT са подходящи за всякакви домашни помещения (гаранция на покритието от производителя – 15 год.) както и за офиси и други публични обекти със лек и среден трафик (клас 23,  32, 41);
Високоустойчиво винилно покритие с дебелина 0,5-0,8мм върху корка прави настилките подходящи за използване във всякакви домашни и обществени обекти (класове 23, 33, 42);

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt