Гумиран корк

Гумираният корк (Rubbercork) се произвежда от естествена коркова суровина, която е пластифицирана и гранулирана. Корковите гранули са свързани помежду си посредством синтетичен каучук, което определя неговата изключителна гъвкавост, еластичност, якост на опън, висока термо–масло-водо-устойчивост и др.

Листовете от гумиран корк могат да се огъват около остри ъгли и са достатъчно здрави, за да се произвеждат от тях фини уплътнители за различни машинни елементи, както и гарнитури за всички видове двигатели, хидравлични системи и газови инсталации. Еластичността на материала е особено важна, когато гарнитурите са подложени на променливо налягане за дълъг период от време.

Освен масовото приложение на гумирания корк за направа на гарнитури за двигатели на автомобили, гумираният корк притежава и редица други качества като звукопоглъщане, водонепропускливост, електроизолационни качества и други, което прави значително широк неговия спектър на приложение.

Гумираният корк се използва като изолиращ материал в електрическите трансформатори, превключватели, оптични проводници, кабели и др.

Също така се използва за производството на “сандвич” панели за вагоностроенето, производството на автобуси , корабостроенето и др.

Високото ниво на еластичност на гумирания корк се използва за производство на системи за шумо- и антивибрационна изолация на релсови пътища (CDM-ISO-TRACK), за високоскоростни влакове, метро и трамвайни релси.

Гумираният корк се произвежда на листове, блокове (с дебелина150 мм) и ролки в 47 модификации от 1003 до 5351 в зависимост от корковите гранули и свързващия каучук.

– Гумиран технически корк на листове

Гумираният корк на листове се произвежда с размери 1040х1040 мм, и дебелини от 1 до 8 мм.

На българския пазар веригата КОРКОВА КЪЩА предлага листове гумиран корк от универсалната модификация 5025 с размери 1040 х 1040 мм и дебелини 2 и 3 мм.

Техническите характеристики на мод. 5025 са следните:

– Описание – това е икономичен, с висока свиваемост материал, подходящ за ниско и средно ударно налягане, с добра гъвкавост, якост и издръжливост. Устойчив на масла и горива, този материал е качествен за изработване на автомобилни и индустриални уплътнителни гарнитури.

-Характеристики: -Свързващо вещество – синтетична гума; Размер на корковите гранули – 2/3 мм; Цвят –  черен; Плътност > 480; Твърдост 50-70; Свиваемост при 400 PSI (%) 35-50; Възстановяване (%) > 80; Якост на опън (кг/см2)  > 9.5; Гъвкавост Original (F5) без пукнатини

При проявен интерес от специалисти, можем да предоставим информация за всяка от останалите модификации гумиран корк, които не се поддържат като складови наличности и се доставят при направена поръчка.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt